Peuterspeelzaal & Peuteropvang

/Peuterspeelzaal & Peuteropvang
Peuterspeelzaal & Peuteropvang2021-10-07T14:51:06+00:00

Peuteropvang- ook voor u!

Naast onze reguliere kinderopvang in Kinderdagverblijf de Boerderij zijn wij ook actief op het gebied van peuterspeelzaalwerk en voorschool. (voorschoolse educatie VE)

Onze peuteropvang of anders gezegd de voorschool is voor kinderen tussen 2,5 en 4 jaar oud. Deze peuteropvang (voorschool) is voor kinderen van werkende en niet werkende ouders, voor alleenstaande of samen wonende ouders.

Voor ouders welke niet in aanmerking komen voor kinderopvangtoeslag is er een subsidie/budget van 240 uur per jaar vanuit de gemeente Stadskanaal.

Waarom dit peuterwerk?

De peuteropvang of voorschool is een belangrijke aanvulling op de opvoeding thuis. Alles is erop gericht om het kind te stimuleren in zijn of haar ontwikkeling. Onze pedagogisch medewerkers begeleiden de kinderen in de ontwikkeling van bijvoorbeeld taal, motoriek en sociale vaardigheden. Ze zijn erop getraind om eventuele achterstanden in de ontwikkeling al in een vroeg stadium te herkennen – en om hierop, samen met de ouders, extra ondersteuning in te zetten.

Wij bieden, tijdens de 40 schoolweken, op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag deze Reguliere Peuter Opvang aan. Er is keuze uit 2 ochtenden per week van 8.30 – 12.30 uur aan voor peuters.

Woon je in de gemeente Stadskanaal? Dan kan jouw kind terecht op onze peuter opvang locatie.

Wil je meer informatie bel dan 0599-611237 of wil je je kind inschrijven, meld je dan aan via onderstaande link. (naar het formulier)

Subsidieregeling Reguliere Peuteropvang Stadskanaal 2018

Geconsolideerde versie, geldig vanaf 01-01-2019 tot 01-01-2020.
Een nieuwe versie van deze regeling is in werking getreden op 01-01-2020.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Stadskanaal, overwegende dat het gewenst is activiteiten te stimuleren die bijdragen aan de sociale creatieve en educatieve ontplooiing en motorische ontwikkeling van het jonge kind, onder meer door spel en omgang met leeftijdsgenootjes;

Lees meer via deze link: Regeling gemeente Stadskanaal

Naar het formulier